rss facebook youtube

locandina corso per buttafuori

Sportello InformaLavoro on line

2011/2012. ГОДИНА

Од октобра до децембра 2011. организација је реализовала креативне радионице за особе са посебним потребама. Наши педагози и волонтери радили су активно два пута недељно са младима.

Од октобра 2011. до октобра 2012. наша организација је угостила троје волонтера из Немачке, Србије и Француске. Волонтери су дошли у оквиру пројекта Европски волонтерски сервис, који је подржан средствима Европске комисије.

Током новембра и децембра 2011. наши волонтери организовали су посете у неколико школа у Трапанију, у циљу промоције европских пројеката за младе и подизања европске свести.

Од фебруара до априла 2012. организација је реализовала Kреативни курс енглеског језика.

Од маја до јула 2012, организација је реализовала Kурс италијанског језика за странце.

Током јула 2012. Арес је у сарадњи са организацијом Медиjалаб (Medialab) осмислио пројекат културне размене под називом Рај у Трапанију (Traparadiso). Током тронедељне радионице волонтери из иностранства указивали су на историјски значај Трапанија, организујући са младима посете градским споменицима.

Током јула и августа 2012. Арес је на свим градским плажама Трапанија организовао презентације европских пројеката за младе.

Од септембра до децембра 2012. Арес је угостио волонтера из Немачке, у оквиру међународног пројекта Леонардо да Винчи.

Од октобра до децембра 2012. Арес је реализовао неколико креативних курсева немачког језика и гитаре. Током новембра и децембра 2012. Арес је у сарадњи са организацијом Медијалаб (Medialab) реализовао креативни курс руског језика и словенске културе.

2010. ГОДИНА

Организација је осмислила и реализовала пројекат под називом ''Море за све'' (Il mare per tutti), који је финансијски подржао град Трапани. Град је дозволио да група млађих и старијих људи са посебним потребама проведе лето на мору. Сарадници организације били су укључени у различите рекреативне активности.

Од фебруара 2010. пројекат води Аурора, а финансира га град Трапани, са циљем социјалне рехабилитације и едукације деце у ризику.

• IMG_2353
  • IMG_2359
  • IMG_2361
  • IMG_2365
  • IMG_2463

2009. ГОДИНА

Организација је била финансирана од Регионалног одељења за рад и организовала је осамдесеточасовни курс под називом ''Емотивна едукација у нелагодном детињству'' (L’educazione emotiva nel disagio infantile). Од јуна 2008. године до фебруара 2009. Арес је организовао теоријско-практични курс под називом ''Вишедимензионална организациона анализа'' (Analisi organizzativa multidimensionale), анализа структуре, функционалног, психо-динамичког и психолошког окружења у којем делује наша организација.

• natale2009 006 (1)
  • natale2009 006 (17)
  • natale2009 006 (2)
  • natale2009 006 (3)
  • natale2009 006 (34)
  • natale2009 006 (35)
  • natale2009 006 (36)
  • natale2009 006 (4)
  • natale2009 006

2008. ГОДИНА

Арес је поклонио колекцију играчака одељењу за дечију хирургију при болници ''Свети Антоније Абате'' из Ерића (провинција Трапани). Пројекат је био финансиран од стране Регионалног одељења за породицу.

Теоријски курс под називом ''Аресов систем управљања квалитетом'' (Il sistema di gestione qualita’ dell’Ares) – фебруар 2008. године.

• IMG_0159
  • IMG_0160
  • IMG_0161
  • IMG_0162
  • IMG_0163
  • IMG_0164
  • IMG_0165
  • IMG_0166
  • IMG_0167
  • IMG_0168
  • IMG_0169
  • IMG_0171
  • IMG_0178
  • IMG_0179
  • IMG_0209
  • IMG_0210
  • IMG_0214

2007. ГОДИНА

Организација је осмислила и реализовала пројекат под називом ''Жеља за летом'' (Voglia d’estate), који је финансијски подржао град Трапани. Град је дозволио да група млађих и старијих људи са посебним потребама проведе лето на мору. Сарадници организације били су укључени у различите рекреативне активности.

Од јуна до децембра 2007. године Арес је сарађивао са организацијом Медеа Сас (Medea Sas), примајући финансијску подршку Покрајине Сицилија. Овај програм био је намењен особама са различитим инвалидитетима.

Арес је поклонио колекцију играчака одељењу за дечију хирургију при болници ''Свети Антоније Абате'' из Ерића (провинција Трапани). Пројекат под називом ''Магични дворац'' (Il castello magico) финансиран је од стране Регионалног одељења за породицу и бринуо је о психо-педагошким, психо-образовним, психо-моторним и социо-интелектуалним активностима деце и адолесцената.

Теоријски курс под називом ''Аресов систем управљања квалитетом'' (Il sistema di gestione qualita’ dell’Ares) – април 2007.

• disabili-ad-erice-castello-di-venere
  • funivia 003
  • funivia 004
  • funivia 005
  • funivia 036
  • funivia 037
  • funivia 041
  • funivia 042
  • funivia 044
  • funivia 046

2006. ГОДИНА

Организација је осмислила и реализовала пројекат под називом ''Место под сунцем'' (Un posto al sole), који је финансијски подржао град Трапани. Град је дозволио да група млађих и старијих људи са посебним потребама проведе лето на мору. Сарадници организације били су укључени у различите рекреативне активности.

Базични теоретско-практични курс информатике под називом ''Употреба компјутера и Интернета'' (L’uso del PC e la navigazione in rete).

Tеоретско-практични тренинг под називом: ''Звук, покрет, израз'' (Il suono, il movimento, l’espressione).

Tеоретско-практични тренинг под називом: ''Уметничко саветовалиште: Потрага за собом кроз креативност и симболичку имагинацију'' (Art counseling: Alla scoperta del se’attraverso la creativita’ e l’immaginario simbolico).

• dscf2626
  • dscf2627
  • dscf2629
  • dscf2662
  • s4020107

2005. ГОДИНА

Организација је осмислила и реализовала пројекат под називом ''Море за све'' (Un posto al sole), који је финансијски подржао град Трапани. Град је дозволио да група млађих и старијих људи са посебним потребама проведе лето на мору. Сарадници организације били су укључени у различите рекреативне активности.

Током летњих месеци организоване су ''Екскурзије у Ериће'' (Gite ad Erice), које су омогућиле особама са посебним потребама да путују жичаром, доживевши до тада невиђено искуство. Такође су организоване ''Вечери у дискотеци'' (Serate in discoteca), захваљујући многим младима посетиоцима дискотека, који су помогли особама са посебним потребама.

За Божић 2005. године организација Арес је учествовала на изложби одржаној у цркви Светог Августина са пројектом ''Овај пут ја радим'' (Stavolta faccio io). Град Трапани финансирао је пројекат.

• 2005ares_001
  • 2005ares_004